Voorwaarden voor tussenjaarsubsidie

Er zijn voorwaarden voor de tussenjaarsubsidie. Niet iedereen kan hiervoor in aanmerking komen.

Voorwaarden voor tussenjaarsubsidie

Voorwaarden voor de tussenjaarsubsidie:
1: Gemotiveerd voor nadenken over de toekomst

Op de eerste plaats moet je gemotiveerd zijn om goed na te denken over je toekomst. Je moet bereid zijn daar ook veel tijd in te stoppen. Je moet alle bijeenkomsten van het tussenjaarprogramma bezoeken en alle opdrachten uitvoeren. Dat kan ook betekenen dat je (vrijwilligers)werk moet doen om te ontdekken welke interessegebieden bij je passen. Het betekent dat je meerdere Open Dagen en meeloopdagen bezoekt. Het betekent dat je beroepsbeoefenaars spreekt. Er wordt echt een actieve inzet van je verwacht. Zo’n tussenjaarprogramma volgen is hard werken.

2: Inkomen van je ouders

De tussenjaarsubsidie is bedoeld voor jongvolwassenen waarvan de ouders een smalle beurs hebben. Voor studenten waarvan de ouders minder verdienen en/of er meerdere studerende kinderen zijn, is er de aanvullende beurs.
Voor een tussenjaarprogramma kun je helaas geen aanvullende beurs krijgen. Zou je eventueel in aanmerking komen voor een aanvullende beurs als je zou studeren, dan kun je in aanmerking komen voor de tussenjaarsubsidie.
Je moet bovendien in aanmerking komen voor studiefinanciering als je gaat studeren.

3: Zelf de helft verdienen

Tussenjaarstudenten moeten de helft van het tussenjaarprogramma zelf verdienen. Dat kan ook goed, want een tussenjaarprogramma is nooit vijf dagen per week gedurende een heel studiejaar. En van werken leer je veel.

tussenjaar subsidie

4: Stoppen? Alles terugbetalen

Een tussenjaarstudent moet het tussenjaarprogramma afmaken. Stopt hij voor het einde van het tussenjaarprogramma, dan moet hij de tussenjaarsubsidie terugbetalen.

Voorwaarden voor tussenjaarsubsidie: Voor wie bedoeld?

De tussenjaarsubsidie kan gebruikt worden door studiekiezers die een diploma (v)mbo, havo of vwo hebben. Ben je nog geen 18 en heb je een havo/vwo diploma, dan kun je gebruik maken van de tussenjaarsubsidie. Ben je nog geen 18 en heb je een diploma (v)mbo, neem dan contact met ons op.
De tussenjaarsubsidie kan ook gebruikt worden voor studenten die tijdens hun opleiding ontdekken dat ze een ander traject in moeten slaan. Ook voor hen vergoeden we onder voorwaarden de helft van een tussenjaarprogramma.

Niet bedoeld voor een wereldreis

Het Tussenjaarfonds geeft geen subsidie voor een wereldreis of een gap-year zonder gerichte activiteiten. Het Tussenjaarfonds is uitsluitend bedoeld voor het volgen van een tussenjaarprogramma gericht op het ontdekken van een toekomst die bij je past. Er is een short-list van tussenjaarprogramma’s die we daarvoor geschikt vinden.

In aanmerking komen voor het Tussenjaarfonds?

Denk je dat je voldoet aan de voorwaarden en wil je in aanmerking komen voor een gedeeltelijke vergoeding van een tussenjaarprogramma? Neem dan contact op met hermien.miltenburg@gmail.com